ONS TEAM

De ondersteuning en trainingen van de atleten gebeuren door onze eigen topcoaches en domeinexperts. Een team met ervaring op het hoogste niveau en in verschillende aspecten van personal training.

Rudi Diels

Rudi Diels is Licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding en Adviseur in de Lichamelijke Opvoeding met expertise in training en coaching.

Hij is actief in de atletiek sinds 1987 en begeleidt individuele atleten waaronder verschillende Olympische atleten zoals Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Michaël Bultheel. Rudi is ook nationale aflossingscoach 4x100m vrouwen sinds 2001. Met dit team behaalde hij in 2008 op de Olympische Spelen van Peking goud. Hij is coach binnen de Belgische delegatie voor Olympische Spelen, Wereld Kampioenschappen en Europese Kampioenschappen sinds 1999.

Rudi was tevens hoofdcoach van het Belgisch bobslee team vrouwen van 2007 t.e.m. 2014. Met dit team behaalde hij een 6de plaats op de Olympische Winterspelen van Sochi. Hij heeft bovendien ervaring als physical coach in verschillende sporten waaronder atletiek, bobslee en tennis.

Dries Peeters

Dries Peeters is van opleiding licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan de K.U.Leuven met verdieping in training & coaching atletiek sprint en hordenlopen. Daarnaast volgde hij een sportwetenschappelijk researchtraject in de biomechanica.

Dries is een voormalige atleet gespecialiseerd in het hordenlopen, waar hij deelnam aan enkele internationale wedstrijden en kampioenschappen in de jeugdreeksen. Zo ging hij onder meer in 2009 naar het EK U20 en in 2010 naar het WK U20. In 2016 sloot hij zijn atletiekcarrière af om zich te focussen op training en coaching.

Momenteel is Dries high performance coach bij GRIT Sports Performance. Hij verzorgt de fysieke trainingen van de jeugdvoetballers van KVC Westerlo, enkele Belgische scheids- en lijnrechters en is aansluitend coördinator en coach in Dilbeek Atletiek Club waar tal van jeugdatleten het voortreffelijk doen op recreatief en nationaal niveau.

Koen Bellemans

Koen Bellemans is Msc. lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met verdieping in training & coaching, atletiek sprint en hordenlopen. Daarnaast volgde hij een sportwetenschappelijk researchtraject in ‘athlete monitoring’.

Koen is zelf atleet op nationaal niveau en gespecialiseerd in de 400m. Voor hij op zijn 18e met atletiek begon, speelde hij voetbal in 2e klasse bij ondermeer KVK Tienen en OHL. Momenteel is Koen High Performance coach bij GRIT Sports Performance. Hij verzorgt de krachttraining van beloftevolle handballers binnen het ‘BE STRONGER’ project alsook de conditietraining van beloftevolle tennissers. Hiernaast promoot Koen een fysiek actieve levenstijl en helpt hij adolescenten actief zijn door o.a. hun vragen rond fitheid en gezondheid te beantwoorden via FITFAQS.

 

Inge Bellemans

Inge Bellemans is Msc. in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, gespecialiseerd in de sportrevalidatie. Ze werkte in 2019 haar stage af in 'the Narrabeen Sports Physio Clinic' in Sydney, Australië, waar ze o.a. het nationale junior Rugby Sevens team mee begeleidde.

Als atlete komt ze zelf in actie op de 400 meter horden en de 100 meter horden. Hiernaast voorziet Inge atleten van de nodige recuperatiemogelijkheden onder de vorm van sportmassage. Daarnaast wil ze zo veel mogelijk mensen actief krijgen met het online platform FITFAQS.

Svetlana Bolshakova

Svetlana Bolshakova is een Belgische voormalige hink-stap-springster en verspringster van Russische afkomst. Zij is sinds juni 2009 in het bezit van het Belgische record bij het hink-stap-springen, dat zij vervolgens enkele malen verbeterde.

Tijdens het Europees kampioenschap in 2010 te Barcelona behaalde ze brons met een recordsprong van  14m55. In 2008 nam Svetlana deel aan de Olympische Spelen van Londen. Momenteel werkt ze als fitnesscoach.

Marlon Gevaert

Marlon Gevaert is van opleiding licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan de K.U.Leuven.

Na een carriëre als atleet is Marlon trainer geworden in de atletiek. Na enkele jaren heeft hij de stap gezet om in Nieuw-Zeeland te gaan werken. Hij was vanaf juni 2005 tot augustus 2008 de nationale sprint coach van de Nieuwzeelandse atleten met als hoogtepunt een selectie voor de Olympische spelen van Peking.

Eens terug in België kon Marlon aan de slag als Beloftetrainer voor de Vlaamse Atletiekliga. Sinds december 2016 is Marlon ook de begeleider inzake krachttraining van het nationale hockeyteam mannen.

Kim Gevaert

Kim Gevaert is van opleiding licentiaat logopedie aan de K.U.Leuven.

Kim kent haar doorbraak als atlete in de atletiek in 2002. In dat jaar wordt ze Europees indoorkampioene op de 60m. Enkele maanden later verovert ze zowel op de 100m als de 200m zilver op de Europese kampioenschappen in München. In 2004 werd ze op de 60 m vice-wereldkampioene te Boedapest. Tijdens Olympische Spelen te Athene bereikte Gevaert de finale op de 200m en werd ze zesde met haar 4x100m-ploeg. In 2006 veroverde Kim tweemaal goud op het Europees Kampioenschap te Göteborg, en dit op zowel de 100m als de 200m. In 2008 nam Kim in stijl afscheid van de atletiek en dit met een gouden medaille op de 4x100m tijdens de Olympische Spelen van Peking.